6 Domeinen Specialist – Fysiospecialisten Duiven – Duiven

Fysiospecialisten Duiven

6 Domeinen Specialist

‘Verder kijken dan je neus lang is’

Het schiet weer eens in uw rug. Nekpijn die steeds terug blijft komen. Na een dag werken bent u helemaal ‘op’, terwijl u voornamelijk alleen maar achter uw computer hebt gezeten. U heeft geen puf om naar buiten te gaan en te bewegen. U krijgt allerlei kwaaltjes en weet niet hoe u hier van af kan komen.

Naast fysiotherapie, manuele therapie en meer cursussen/opleidingen die Sara heeft gevolgd is ze steeds meer op zoek naar een structurele en blijvende oplossing voor de klachten die mensen ervaren.

Ze heeft de 6 domeinen opleiding afgerond. Dit is een praktische opleiding met heel veel wetenschappelijke onderbouwing. De opleiding gaat uit van een set point, een staat van het lichaam waar alle domeinen in balans zijn of kloppen. De domeinen zijn slaap, voeding, beweging, ademhaling, immuunsysteem en stress. Onderling hebben deze domeinen invloed op elkaar. Denk hierbij aan een nacht slecht slapen en de dag erna veel zin hebben in meer en calorierijk voedsel, hier zie je de link tussen slaap en voeding.

 

Als uw setpoint klopt heeft u:

  • een gezond lichaam met voldoende energie
  • een lichaam zonder gehaast gevoel of nek-hoofdpijn
  • een lichaam zonder klachten in een stressvolle situatie
  • een lichaam dat diep slaapt en uitgerust wakker wordt
  • weinig kans op kwaaltjes of ziektes op de langere termijn
  • een lichaam dat dagelijks in beweging is en zich fit voelt
  • een lichaam zonder darmklachten
Het is dus belangrijk om tijdens een intake niet alleen als fysio-manueel therapeut te kijken, maar ook als 6-domeinen specialist. We maken gebruik van een vragenlijst waar we in kaart brengen welke domeinen er dominant zijn bij u.

Zo kunnen we naast de fysiotherapeutische visie ook een extra dimensie toevoegen om een probleem nog meer structureel aan te pakken en niet alleen de symptomen te behandelen.

Wilt u een gezond, energiek leven leiden met geen tot min mogelijk medicijnen en klachten dan bent u bij Sara op het juiste adres.

Hier kunt u vast de vragenlijst invullen

Voeding ==> de brand- en bouwstoffen voor het lichaam.
Beweging ==> stilstand is achteruitgang.
Ademhaling ==> de eerste levensbehoefte.
Slaap ==> tijd voor herstel.
Darmen ==> de basis van het immuunsysteem.
Stress ==> een aanslag op het hele lichaam.