Raymond van Heumen – Fysiospecialisten Duiven – Duiven

Raymond van Heumen

Fysiotherapeut, therapie volgens methode Marsman, craniosacraal therapeut en Visceraal therapeut
Beschikbare dagen:
  • Dinsdag
  • Vrijdag

In 1991 heb ik mijn diploma behaald aan de Hogeschool Arnhem/Nijmegen dus ben ik al  30 jaar, met veel plezier, werkzaam als fysiotherapeut.

Wat voor mij dit werk zo leuk maakt is dat het mensenwerk is. Een ieder die bij mij binnenkomt heeft zijn eigen verhaal, geschiedenis en zijn eigen specifieke hulpvraag. Ieder mens heeft zo zijn eigen leven en ik vind het ontzettend leuk, interessant en uitdagend om voor kortere of langere tijd deel uit te mogen maken van dat leven om te kijken of ik met mijn specifieke kennis en kunde, samen met de cliënt, een antwoord kan vinden en geven op de specifieke hulpvraag van de cliënt. Ik voel mij bevoorrecht om dit te mogen doen.

Wat ik belangrijk vind is dat een cliënt zich oprecht gezien en gehoord voelt. Dat het bij mij veilig genoeg voelt voor de cliënt zodat hij of zij zich optimaal kan laten zien met zijn of haar klachten.

Na de fysiotherapie opleiding heb ik vele andere cursussen en opleidingen gevolgd. Onder ander de opleiding tot manuele therapeut volgens de methode Marsman waarbij de gedachte is dat veel lichamelijke klachten en/of beperkingen terug te leiden zijn naar een niet goed  functionerende wervelkolom.

Naast fysiotherapeut ben ik ook Craniosacraal therapeut. Kort uitgelegd is Craniosacraal therapie een holistische, lichaamsgerichte vorm van manuele therapie die het zelfherstellend vermogen van de mens ondersteund en activeert door ruimte te maken in het Craniosacrale systeem (de schedel en de wervelkolom) en het fasciale systeem (ons bindweefsel). De meest uiteenlopende klachten kunnen hiermee behandeld worden.

Verder ben ik Claudicatio therapeut (voor de behandeling van mensen met vaatproblemen in de benen), ben ik bezig met de opleiding tot Visceraal therapeut aan het Barral Instituut, (waarbij de gedachte is dat veel lichamelijke klachten te maken hebben met vermindering van orgaan mobiliteit).

Mensen met de meest uiteenlopende klachten kunnen bij mij terecht. Ik zie veel mensen met spannings gerelateerde klachten, hoofdpijn-nek-en schouderklachten, (acute) lage rugklachten.

Aanwezig op: dinsdag en vrijdag

Big-nummer: 69033853104

 

Terug naar overzicht