Fysiotherapie bij Parkinson – Fysiospecialisten Duiven – Duiven

Fysiotherapie bij Parkinson

In Nederland hebben ongeveer 40.000 mensen de ziekte van Parkinson. De ziekte begint meestal tussen het 50e en 60e levensjaar. Echter is ongeveer 10% van de patiënten jonger dan 40 jaar.

Als iemand de ziekte van Parkinson heeft of een atypische vorm van parkinsonisme dan kan iemand last hebben van verschillende symptomen.
De meest voorkomende zijn traagheid van bewegen en beven. Daarnaast moet u ook denken aan slaapstoornissen, stemmingsproblemen, pijn en valincidenten. Deze symptomen kunnen ervoor zorgen dat u problemen ervaart in het dagelijks leven.

Bewegen

Mensen met de ziekte van Parkinson zijn vaak onzeker over hun mogelijkheden om te bewegen. Zij kunnen problemen hebben met het uitvoeren van dagelijkse bewegingen zoals lopen, omdraaien in bed, opstaan uit een stoel en fietsen. Begeleiding door een fysiotherapeut kan dan ook zeer zinvol zijn. Bewegen heeft namelijk een positieve uitwerking op de klachten.

 

Wat kan fysiotherapie voor u betekenen?

Nadat een neuroloog de ziekte van Parkinson heeft geconstateerd, kan er een doorverwijzing naar de fysiotherapeut plaatsvinden. De fysiotherapeut helpt om weer makkelijker, zekerder en vrijer te bewegen.
Het doel van de therapie is het verbeteren of behouden van de zelfstandigheid en veiligheid. De adviezen, behandeling en begeleiding worden afgestemd op de situatie van de patiënt.
De behandeling kan plaatvinden aan huis of op onze praktijk.

 

 

ParkinsonNet

De fysiotherapeut in onze praktijk is aangesloten bij het ParkinsonNet, een netwerk van zorgverleners gespecialiseerd in Parkinson (zoals ergotherapeut, diëtiste en logopedist). Hierdoor kunnen wij optimale zorg bieden aan de Parkinson patiënt.

Annet Siebelink kijkt graag met u samen waar ze u kan ondersteunen