Praktijkinformatie

Vergoeding en tarieven

Fysiospecialisten Duiven heeft contracten met alle grote zorgverzekeraars.
Fysiotherapie wordt vergoed door alle zorgverzekeraars maar is afhankelijk van het door u gekozen aanvullende pakket.
Indien u een aanvullende verzekering heeft ontvangt u geen factuur en worden de fysiotherapiekosten rechtstreeks door ons bij uw verzekeraar ingediend.
Wanneer u niet bent verzekerd voor fysiotherapie hanteren wij onze eigen praktijktarieven en krijgt u de factuur van ons thuis gestuurd.

Tarieven *

Reguliere zitting fysiotherapie € 35,00
Toeslag aan huis behandeling € 14,25
Zitting manuele therapie € 45,00
Zitting kinderfysiotherapie € 45,00
Screening en intake en onderzoek € 58,00
Intake na verwijzing € 45,00
Niet nagekomen afspraak
(tenminste 24 uur van tevoren melden)
€ 30,00

 

*DEZE TARIEVEN GELDEN ALLEEN WANNEER ER GEEN VERGOEDING MOGELIJK IS DOOR DE ZORGVERZEKERAAR.

Het is aan te raden om de polisvoorwaarden van uw eigen ziektekostenverzekering erop na te slaan als u precies wilt weten hoe de vergoedingen voor u geregeld zijn

Basisverzekering

Bij chronische aandoeningen kunnen volwassenen na twintig behandelingen in aanmerking komen voor vergoeding uit de basisverzekering. In dit geval heeft u  een verwijzing van een arts nodig.

Behandelingen voor kinderen tot 18 jaar worden 18 maal uit de basisverzekering vergoed, de nota gaat rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. Kinderen met een chronische aandoening krijgen alle behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed, als dat medisch noodzakelijk is.

Aanvullende verzekering

Het is dus mogelijk dat u een aandoening heeft die niet wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Wij raden u dan ook aan een goede aanvullende verzekering af te sluiten, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen.

Wees zorgvuldig in uw keuze voor een zorgverzekeraar. Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering. Zo geldt er soms een maximumaantal behandelingen, een maximumbedrag of zijn er andere beperkingen.

Verwijzing

Om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u geen verwijzing van de huisarts meer nodig tenzij het gaat om behandelingen met een chronische indicatie. In deze gevallen heeft u wel een verwijzing nodig van uw huisarts of behandelend specialist.

Eigen risico

Behandelingen die vergoed worden uit de basisverzekering tellen mee voor uw wettelijk eigen risico (voor kinderen tot 18 jaar geldt dit niet)
Behandelingen die vergoed worden uit de aanvullende verzekering tellen dus niet mee voor uw eigen risico. Het wettelijk eigen risico voor 2020 is vastgesteld op € 385,00.

Voor meer informatie omtrent vergoedingen voor fysiotherapie verwijzen wij u graag naar https://www.zorgkiezer.nl/vergoedingen/fysiotherapie