Vergoeding en tarieven – Fysiospecialisten Duiven – Duiven

Vergoeding en tarieven

Vergoeding en tarieven

Fysiospecialisten Duiven heeft contracten met alle grote zorgverzekeraars.
Fysiotherapie wordt vergoed door alle zorgverzekeraars maar is afhankelijk van het door u gekozen aanvullende pakket. Indien u een aanvullende verzekering heeft ontvangt u geen factuur en worden de fysiotherapiekosten rechtstreeks door ons bij uw verzekeraar ingediend. Het is aan te raden om de polisvoorwaarden van uw eigen ziektekostenverzekering erop na te slaan als u precies wilt weten hoe de vergoedingen voor u geregeld zijn.
Klik hier voor informatie over vergoedingen

Wanneer u niet bent verzekerd voor fysiotherapie hanteren wij onze eigen praktijktarieven en krijgt u de factuur van ons thuis gestuurd.

Tarieven *

Zitting fysiotherapie € 40,25
Zitting fysiotherapie aan huis € 53,75
Zitting manuele therapie € 49,25
Zitting manuele therapie aan huis € 63,75
Screening en intake en onderzoek € 53,75
Intake na verwijzing € 49,25
Intake na verwijzing aan huis € 63,25
Niet nagekomen afspraak
9tenminste 24 van tevoren melden)
€ 30,00
Tapen hooikoorts € 20,00

*DEZE TARIEVEN GELDEN ALLEEN WANNEER ER GEEN VERGOEDING IS DOOR DE ZORGVERZEKERAAR.
* Als u uw afspraak niet tijdig (24 uur) bij ons afmeld (telefoon/mail) zijn wij genoodzaakt om u hiervoor een rekening te sturen, ook als u wel verzekerd bent voor fysiotherapie.

Basisverzekering

Bij chronische aandoeningen (Lijst Borst) kunnen volwassenen na twintig behandelingen in aanmerking komen voor vergoeding uit de basisverzekering. In dit geval heeft u  een verwijzing van een arts nodig.

Behandelingen voor kinderen tot 18 jaar worden 18 maal uit de basisverzekering vergoed, de nota gaat rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. Kinderen met een chronische aandoening (Lijst Borst) krijgen alle behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed.

Aanvullende verzekering

Het is dus mogelijk dat u een aandoening heeft die niet wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Wij raden u dan ook aan een goede aanvullende verzekering af te sluiten, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen.

Wees zorgvuldig in uw keuze voor een zorgverzekeraar. Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering. Zo geldt er soms een maximumaantal behandelingen, een maximumbedrag of zijn er andere beperkingen.

Verwijzing

Om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u geen verwijzing van de huisarts meer nodig tenzij het gaat om behandelingen met een chronische indicatie. In deze gevallen heeft u wel een verwijzing nodig van uw huisarts of behandelend specialist.

Eigen risico

Behandelingen die vergoed worden uit de basisverzekering tellen mee voor uw wettelijk eigen risico (voor kinderen tot 18 jaar geldt dit niet)
Behandelingen die vergoed worden uit de aanvullende verzekering tellen dus niet mee voor uw eigen risico. Het wettelijk eigen risico voor 2024 is vastgesteld op € 385,00.