Loopgroep voor mensen met Claudicatio Intermittens – Fysiospecialisten Duiven – Duiven

Loopgroep voor mensen met Claudicatio Intermittens

Door pijn in beide benen of één been hebben mensen met Claudicatio Intermittens de neiging om als gevolg van de klachten minder te bewegen of het lopen gaan vermijden. Claudicatio Intermittens veroorzaakt op den duur beperkingen in het dagelijks leven, doordat de loopafstand afneemt en men pijnklachten gaat ervaren bij werken, huishoudelijke activiteiten, boodschappen doen etc. Het is juist belangrijk toch te blijven bewegen. Uit onderzoek blijkt dat met looptherapie goede resultaten te behalen zijn.

Naast de individuele looptherapie met onze Claudicatio therapeut, Annet Siebelink, is er ook een mogelijkheid om aan te sluiten bij de loopgroep.
De loopgroep is voor mannen en vrouwen met diagnose Claudicatio Intermittens (fontaine I t/m IV), die wel of geen looptraining hebben gevolgd. Doelen van de loopgroep zijn o.a.: meer motivatie om te lopen en te blijven lopen, vergroten van de loopafstand, vergroten van het uithoudingsvermogen en contact met lotgenoten. U wordt begeleid door onze therapeute, die gespecialiseerd is  in Claudicatio Intermittens en lid is van het Claudicationet.
De loopgroep vindt plaats in het Horsterpark in Duiven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze Claudicatio therapeute, Annet Siebelink, 0316-261685

Publicatiedatum: 29-06-2018


Terug naar overzicht