Antoinette van den Heuvel – Fysiospecialisten Duiven – Duiven

Antoinette van den Heuvel

Fysiotherapeut, scoliose behandeling
Beschikbare dagen:
  • Maandag
  • Vrijdag
BIG-nummer:
59044473604

Ik ben in 1995 als fysiotherapeut aan de Hogeschool Arnhem/Nijmegen afgestudeerd. Mijn eerste vaste baan was bij een Fysiotherapie praktijk in Duitsland. Daarna heb ik twee geweldige dochters gekregen, waar ik naast waarnemingen als fysiotherapeut mijn tijd aan wijdde. Doordat ik een tijdje uit het beroep ben geweest, was mijn benodigde registratie (BIG) als fysiotherapeut verlopen.
Als gevolg van veranderingen in mijn leven heb ik besloten om vorig jaar mijn beroep als fysiotherapeut weer op te pakken. Ik ben in september 2022 gestart met de cursus Herregistratie Fysiotherapie (Hogeschool Leiden) en liep daarvoor stage in deze praktijk. In december heb ik deze cursus afgerond, waardoor ik nu weer kan werken als geregistreerd fysiotherapeut.

In mijn jaren als fysiotherapeut heb ik veel ervaring opgedaan en met verschillende patiëntgroepen gewerkt. Dit in combinatie met mijn levenservaring denk ik goed in te kunnen zetten in mijn werk.

Als fysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in de behandeling van scoliose en andere houdingsafwijkingen. Hiervoor heb ik in Duitsland de Schroth methode (Dreidimensionale Skoliosebehandlung nach Katharina Schroth) en in Nederland de (verplichte) nascholing (ISST International Schroth Three Dimensional Scoliosis Therapy) gevolgd. De behandeling is altijd maatwerk en afhankelijk van het uiteindelijke doel van de therapie, leeftijd en persoonlijke situatie van de patiënt.

Specifieke aandachtsgebieden:
– scoliose
– houding gerelateerde klachten
– oefentherapie bij chronische klachten

Ik werk graag samen met patiënten en kijk hierbij niet alleen naar de klacht waarvoor iemand komt, maar naar het totale plaatje. Ook het samenwerken met collega’s, andere (para)medici en personen rondom de patiënt vind ik belangrijk.

Terug naar overzicht