Wat een geweldig resultaat Kjell! – Fysiospecialisten Duiven – Duiven

Wat een geweldig resultaat Kjell!

Op 18 oktober 2021 kwam ik als patiënt van Fysiotherapie Duiven voor het eerst bij behandelaar Kjell Welling. Het betrof een voorbereidend consult in verband met een op handen zijnde heupoperatie. In dit consult werd besproken wat mij in grote lijnen te wachten stond op revalidatie gebied na de operatie.

Op 19 oktober is bij mij een totale heupprothese geplaatst via de voorste benadering (de ASI-methode=via voorkant, op rug liggend, tussen de spieren door.)

Op 21 oktober startte het revalidatietraject met twee behandelingen thuis die zich richten op primaire vaardigheden, zoals lopen met krukken, traplopen,  in- en uitstappen van o.a. auto en bed. In het vervolg van de in totaal 20 behandelingen werd de nadruk gelegd op mobiliserende en stabiliserende oefeningen, waaronder het fietsen, aanvankelijk hometrainer en al snel op- en afstappen en gewoon fietsen, lopen zonder krukken (met één kruk kon overgeslagen worden). 

Kjell’s benadering kenmerkt zich o.a. door vriendelijkheid, duidelijkheid, goed luisterend, open oog en oor voor de mogelijkheden tijdens en na de revalidatie.

Een belangrijk doel was (natuurlijk na instemming van de chirurg) om op skivakantie te kunnen gaan. En dat is gelukt. Met een flinke dosis zelfvertrouwen stond ik half januari, drie maanden na de operatie, weer op de ski’s en konden de blauwe en rode pistes als vanouds bedwongen worden.

Na de skivakantie was er een afsluitend consult en kreeg ik van Kjell een schema mee om op termijn via wandelen ook weer toe te komen aan hardlopen (uiteraard binnen redelijke grenzen).

Ik kijk terug op een prettige en zeer zinvolle behandelperiode die zeer zeker bijgedragen heeft tot mijn snelle herstel.

 

Publicatiedatum: 22-02-2022


Terug naar overzicht