Craniosacraal therapie – Fysiospecialisten Duiven – Duiven

Craniosacraal therapie

Deze therapie is gericht op positieve ondersteuning van het zelf genezend vermogen van de mens. De therapie maakt gebruik van zachte manuele lichaamsgerichte technieken die zorgen voor meer ruimte en ontspanning in het lijf waardoor het lichaam beter kan herstellen. Een soort katalysator van het zelfherstellend vermogen. Craniosacraal therapie kan werkzaam zijn bij de meest uiteenlopende lichamelijke en/of psychische klachten.

Tijdens een Cranio-Sacraal behandeling wordt het lichaam uitgenodigd weer zo veel mogelijk te gaan functioneren zoals het bedoeld is en wordt het zelfherstellend vermogen gestimuleerd. Het soort klachten dat behandeld kan worden is zeer divers.

Bij Cranio-Sacraal therapie worden niet de ziektesymptomen op zichzelf behandeld, maar vindt behandeling plaats van de totale mens als geheel. Er wordt dus niet alleen aandacht aan de klachten besteed, maar ook aan de mogelijke oorzaken hiervan. Deze oorzaken kunnen van puur fysieke aard zijn, maar ook van psychische aard, of een combinatie hiervan.

Er wordt voornamelijk gewerkt op de schedelbotten en de wervelkolom. Indirect wordt er op het hele lichaam gewerkt omdat alles in het lichaam met elkaar verbonden is door middel van het bindweefsel. Ook de organen, de pezen, de spieren en de botten bewegen mee. Door middel van zachte aanrakingen, een lichte druk op het systeem, wordt contact gemaakt met de Cranio-Sacrale ritme. Het lichaam wordt hierdoor gestimuleerd om spanningen los te laten. Door deze ontspanning krijgt het hersenvocht meer ruimte om door te stromen. Zo worden blokkades opgeheven en ontstaat er in het lichaam meer ruimte en bewegingsvrijheid.

Cranio sacraal therapie, voor welke klachten?

  • Rugklachten
  • Hoofdpijn of migraine
  • Stress en daaraan gerelateerde hoofdpijnen
  • Duizeligheid
  • Oorsuizingen
  • Chronische pijnen
  • Klachten door burn-out of een whiplash
  • Leer-, gedrags- en/of concentratieproblemen

Raymon van Heumen is gespecialiseerd in Craniosacraal therapie